Routesysteem

Tijdens de Highland Rally worden verschillende route systemen door elkaar gebruikt om de rit afwisselend te maken. De belangrijkste navigatie of rally systemen zijn het bolletje-pijltje en punt naar punt systeem. Er kunnen ook andere systemen toegevoegd worden, dit verschilt per editie van de rally. In alle systemen is een combinatie gemaakt met leuke opdrachten!

Bolletje-pijltje

Bolletje-pijltje is een navigatiemethode waarbij uw situatie het punt is waar het bolletje staat getekend. De verrichting die van u wordt verwacht staat schematisch weergegeven door een pijl. In sommige gevallen zijn extra orientatiepunten opgenomen in de tekening, zoals een spoorweg of stoplichten. In de Highland Rally is ervoor gekozen om naast de bol-pijl instructies in veel gevallen ook een geschreven instructie toe te voegen.

Hieronder staat een voorbeeld van een route zoals u die volgens bolletje-pijltje zult aantreffen.Let op: De afstanden zijn gebaseerd op het gemiddelde van drie verschillende kilometertellers. Het is mogelijk dat uw kilometerteller hiervan af kan wijken.

Pijlen kortste route

Bij een pijlen kortste route navigatie verbindt u de pijlen met de kortste onderlinge afstand met elkaar. Vervolgens gaat u deze ingetekende route zo nauwkeurig mogelijk rijden.

Overige rallysystemen

Er is een enorme variatie aan kaartleessystemen mogelijk om de rally leuk en uitdagend te maken. Onderstaand nog een aantal mogelijkheden die voor kunnen komen.